به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر بهبهان :محوطه باستانشناسی تل چگا سفلی یکی از وسیعترین محوطههای پیش از تاریخی خوزستان که در نیم قرن اخیر
بشمار می رود توسط کاوشگران و باستان شناسان کشف شده است.
است.
به تفصیل به الگوهای زیستگاهی دشتهای بهبهان و زهره پرداخته است.
باستانی محوطه مردگان خود را در آنجا به خاک سپردهاند.
ساخته شدهاند، این مسئله نشان میدهد که ما با یک مکان آیینی بسیار مهم که تاریخش به هزارههای کهن پیش از میلاد برمیگردد، مواجه هستیم.
مقدم خاطرنشان کرد:در حال حاضر محوطه کلیدی و عظیم «تل چگاسفلی» به شدت در معرض خطرات طبیعی و انسانی است.
است، بیان کرد: برخی از گورها دارای یک حجرهی مجزا برای انباشت استخوانهای قدیمیتر یا به عبارت دیگر استخواندان بودهاند.
میرسد، نیای گورهایی است که در چند هزار سال جدیدتر در زمان عیلامیان به وفور ساخته و استفاده شده است.
حکایت دارد.
و همچنین سایت موزه جهت حفاظت از اشیاء به دست آمده در این مرحله بسیار ضروری و مهم است که میطلبد مسئولین پیرامون این موضوع چاره اندیشی کنند.
لزوم توجه بیشتر برای یک پایگاه و سایت موزه
سید ذبیح الله فرخنده زاده در گفتوگو با عصر ربهبهان، اظهار کرد: چند ماهی است که یک هیات باستان شناسی از تهران برای کاوش به منطقه شرق و سردشت زیدون وارد شده اند.
وی گفت: این هیات به تازگی از کشف یک گورستان هفت هزار ساله در منطقه تلچگا سفلی در نزدیکی شهر زیدون در شهرستان بهبهان را خبر دادند.
فرخنده زاده افزود: طبق اطلاعاتی که این هیات عنوان کرده است بخشی از اجساد در این گورستان به صورت دست جمعی و بخشی به صورت فردی دفن شده اند که این مهم، اطلاعات بسیار ارزشمندی را از این منطقه مشخص خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: : این گورستان کشف شده می تواند نحوه زندگی در هفت هزار سال گذشته و نوع پوشش و ادواتی که در آن دوران استفاده می شده را مشخص می کند و علاوه بر آن، این اثر می تواند نوع تدفین و آیین های تدفین در دوره هفت هزار ساله گذشته خوزستان را نشان دهد.
وی ادامه داد: این منطقه منحصر به فرد است و می تواند به یک سایت تاریخی بسیار مهم تبدیل شود و چیزی که در کشف این اثر بسیار مهم است سرنوشت و آینده این منطقه است که به حال خود رها نشود.
بخشدار زیدون بیان کرد: این منطقه می تواند به یک منطقه باستان شناسی تبدیل شود، از شمال غرب شوش تا جنوب غرب هویزه منطقه با اهمیت باستانی در استان است.
این اثر با کاوش یک باستان شناس پیشکسوت به نام عباس مقدم که در یک هیات باستان شناسی از تهران چند ماهی در منطقه شرق خوزستان در حال تحقیق است کشف شده است.
ایجاد یک پایگاه حفاظت و ایستگاه تحقیقاتی و پژوهشی ضروری است.
طهماسب صفر زاده در گفتگوبا عصر بهبهان اظهار کرد: آثار باستانی را میراثی همگانی دانست که هر تکه ای از ایران دارای ارزش تاریخی است و تمدنی چند هزارساله است و برای حفظ و نگهداری آن باید تلاش بسیار کرد.
وی ادامه داد: جمعیت روستای تل چگاه سفلی ۱۴۲ نفر و ۳۶خانوار است که بیشتر به کشاورزی مشغول هستند.
رئیس شورای اسلامی روستای تل چگاه سفلی خاطرنشان کرد: در این گورستان به صورت دست جمعی و بخشی به صورت فردی دفن شده اند اطلاعات بسیار ارزشمندی را از این منطقه مشخص خواهد کرد.
صفر زاده یادآور شد: این منطقه می تواند به یک منطقه باستان شناسی تبدیل شود.